Backup till molnet och katastrofsäkring (DRaaS) som tjänst med Veeam Cloud Connect

Att ha en kopia av sitt data offsite blir allt viktigare i takt med att cyberattacker i form av ransomware ökar. Risken att drabbas blir allt högre och alla kan råka illa ut oavsett storlek på företag och resurser för att skydda sig mot en attack.
Är olyckan framme så är oftast enda räddningen att kunna ladda en kopia av sitt data som inte är smittad.

Med Veeam Cloud Connect kan man enkelt få en backup av data på annan plats. Man kan också ha en kopia av viktiga maskiner (virtuella och fysiska) och applikationer vilande för att snabbt kunna flytta driften av de mest kritiska systemen till molnet. Backupen krypteras innan den skickas till molnet. VPN-kryptering behövs inte utan Cloud Connect erbjuder en förkonfigurerad SSL-tunnel med WAN acceleration. Därefter kan man välja om datat skall lagras krypterat eller ej. Återställningstid för en virtuell maskin är i snitt endast 15 minuter. Du kan själv nå din backup, se status och vid behov återställa via Veeams kontrollpanel.

Parera erbjuder i egenskap av  Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) i första hand lagring av datat i något av våra rack hos CONAPTO (tidigare SunGard) men vi kan även använda oss av molntjänsterna från Amazon AWS.

 

About the Author
Frej Eriksson
Seniorkonsult VMware & Disaster Recovery

Genom att fylla i dina uppgifter nedan anmäler du dig till Pareras nyhetsbrev. Vi kommer inte att lämna ut dina uppgifter till någon annan part och du har alltid möjligheten att avanmäla dig från nyhetsbrevet när du själv vill.